Fiktivált lakcím

Lakcím fiktiválás 2023


Az állandó lakcím szolgáltatás részünkről bizalmi dolog. Gondoljon bele tisztelt Uram/Hölgyem! Ön megengedné-e bárkinek, hogy bejelentkezzen a saját ingatlanjába? Mi egyébként kérhetnénk erkölcsi bizonyítványt az ügyfeleinktől, de nem kérünk. Mi is bízunk a leendő ügyfeleinkben, hogy tisztességesek, mert az ügyészség tájékoztatása alapján is mindössze csak 73.765 bűnelkövető volt. Tehát a lakosság 0,73 század része érintett. Ebből következően kis esély van arra, hogy az általunk nyújtott állandó lakcím szolgáltatást nemkívánatos személyek vegyék igénybe. De természetesen mi is megteszünk mindent annak érdekében, hogy kiszűrjük potenciális bűnözőket. Ezért Ön megnyugodhat, hogy azon a lakcímen ahová bejelentjük nem lesz együtt olyan személlyel, akit a rendőrség keres. Ha mindennek elenére valakit a rendőrség vagy bármely illetékes hatóság gyanúsítottként mégis megkeres az általunk nyújtott ingatlanban, akkor a tőlünk kapott lakcím törlésre kerül (fiktiváljuk), azaz kijelentjük az ingatlanunkból, és a postafiók bérlési szerződésnek azonnali hatállyal történő megszűnését is vonja maga után. Ezeket a szabályokat azért hoztuk, hogy ügyfeleink nyugodt szívvel tudják használni az ingatlanunkat. Természetesen ha ezek ellenére valamelyik ügyfelünket megkeresi az általunk biztosított állandó lakcímén a rendőrség, vagy egyéb nyomozó hatóság, akkor a szerződést felbontottnak tekintjük, és a lakcímét 24 órán belül fiktiválni fogjuk.


Lakcím fiktiválás nyilatkozat


A lakcím fiktiválás nyilatkozat egy olyan formanyomtatvány, amelyet az Önkormányzat bocsátott ki abból a célból, hogy az ingatlan tulajdonosa bármikor meg tudja szüntetni a hozzá bejelentkezett személyek lakcímét. A lakcím megszüntetésének folyamatát lakcím fiktiválásnak nevezzük. Ez úgy történik, hogy az Önkormányzat által kibocsátott formanyomtatványon az ingatlan tulajdonosa feltünteti a fiktiválandó személyek nevét. Mi akkor alkalmazzuk ezt az eljárást, azaz fiktiváljuk az ügyfelet, ha valakit a hatóság emberei megkresnek a számára általunk biztosított állandó lakcímen, vagy más egyéb módon megszegi a szerződésben rá vonatkozó kötelezettségeket. Az ilyen módon fiktivált személyek lakcíme 24 órán belül érvénytelen lesz.


Lakcím fiktiválási határozat

A lakcím fiktiválási nyilatkozat leadása után rövid időn belül az Önkormányzat ajánlott levélben értesíti az ingatlan tulajdonosát és a fiktivált személyt arról, hogy az eddigi állandó lakcíme többé nem érvényes. Ezek után a filtivált személy köteles új állandó lakcímet létesíteni azaz bejelenteni. Ha ezek után az illető bárhol feltünteti azt a lakcímet, amelyet az Önkormányzat határozatban érvénytelenített, az a hatályos jogszabályok alapján okirathamisításnak minősül.