Jogosítvány megújítása

Jogosítvány megújítása 2023


Minden magyar állampolgár csak akkor tudja megújítani a vezetői engedélyét, ha van érvényes személyazonosságot igazoló okmánya, amely személyi igazolvány vagy útlevél lehet, rendelkezik TAJ kártyával és orvosi igazolással, valamint a lakcímkártyáján élő és érvényes állandó lakcím van feltüntetve. Ha ez utóbbi feltétel nem teljesül, akkor kérjük, hogy keresse fel irodánkat, ahol szerződéskötés során állandó lakcímet tudunk biztosítani Önnek.


Jogosítvány megújítása kormányablak


Az Ön új jogosítványát a kormányablak állítja ki. A kiállításhoz szükséges hogy magával vigye a személyazonosságot igazoló okmányát, a régi vezetői engedélyét, az orvos által kiállított alkalmassági igazolást a TAJ kártyájával együtt, és azon kívül az érvényes élő lakcímet tartalmazó lakcímkártyáját. Az új vezetői engedély kiállításának illetékét ki tudja fizettni bankkártyával, vagy kaphat csekket, amelyet a postán befizethet. Ha ön nem rendelkezik érvényes bejelentett állandó lakcímmel, akkor forduljon hozzánk bizalommal, mert tudunk Önnek segíteni abba, hogy akár két órán belül legyen új lakcímkártyája.


Jogosítvány megújításának ára

A jogosítány megújításának illetéke 4.000 Forint, amennyiben Ön személyesen jár el a kormányablakban. Ha Ön rendelkezik ügyfélkapuval és on-line intézi a vezetői engedélye érvényességének meghosszabbítását, akkor az illeték költségét nem kell kifizetnie, azaz ingyenes, és csak az orvosi vizsgálat költéségét kell állnia. Az orvoshoz kérjük, hogy vigye magával a szemüvegét, ha vezetéshez szükséges, valamint az esetleges szakorvosi véleményt, a régi vezetői engedéyét, továbbá a személyes okmányait, azaz személyi igazolványát, TAJ kártyáját és az érvényes állandó lakcímet tartalmazó lakcímkártyáját. Az új vezetői engedély általában nyolc napon belül elkészül. Ön dönthet, hogy személyesen veszi át a kormányablakban, vagy postán kézbesítsék az Ön állandó lakcímére.